- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- Porce: 2.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 320 | 
| Maliny | 100 | 
| Mandle (nesolené) | 16 | 
| Čekankový sirup | 16 | 
| Pohanka (v suchém stavu) | 80 | 
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 2498 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 25, 
                                                        Tuky (g): 17, 
                                                        Sacharidy (g): 86,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 26,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1249 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku (lámanku) propláchneme a zalijeme mlékem, necháme stát přikryté cca 12-24 hod. (dokud pohanka nezměkne) při pokojové teplotě. Pokud máme rádi jemnější konzistenci, můžeme rozmixovat. Dochutíme čekankovým sirupem, skořicí a přidáme maliny nebo jiné ovoce a mandle a hned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









